Att välja rätt tv bänk för ditt hem

Att välja rätt tv bänk för ditt hem kan vara en utmaning. Det finns så många olika storlekar, modeller och material att välja mellan. Men oroa dig inte, här har vi samlat tips och inspiration för att hjälpa dig att hitta den perfekta tvbänken för ditt hem. Läs vidare för att få svar på vanliga frågor om tvbänkar och för att upptäcka vårt sortiment av snygga och praktiska tv möbler.

Att välja rätt tvbänk för ditt hem kan kännas överväldigande, men det behöver inte vara det. Följ dessa tips för att hitta den perfekta tv-bänken för ditt vardagsrum:

  • Innan du börjar titta på tvbänkar, bestäm din budget. Detta hjälper dig att smalna ner ditt val och undvika att spendera för mycket pengar.
  • Mät det utrymme där du vill placera din tv-bänk för att se till att den får plats.

Tv bänk för din personliga stil

När du väljer en tv bänk bör du också tänka på din personliga stil och hur den passar in i ditt hem. Om du har en modern och minimalistisk inredning kan en högglansig tvbänk i en monokrom färg vara det perfekta valet. Om du däremot har en mer traditionell inredning kan en trä tvbänk med klassiska detaljer och en varm färg passa dig bättre.

Hur stor tv bänk ska man ha?

När du väljer storlek på din tvbänk, bör du fokusera på tv:ns storlek och rummets dimensioner. För att uppnå en bra balans och ett estetiskt utseende bör Tv-bänken vara större än Tv: n. En allmän rekommendation är att välja en bänk som är ungefär en tredjedel större än din TV, men om det inte är möjligt bör du lämna ungefär 20 cm på vardera sida om Tv: n.

Det är också viktigt att säkerställa att Tv:n står stabilt och stadigt på bänken och att TV-foten får plats på bänken så att den inte sticker ut på framsidan eller baksidan och påverkar Tv:ns stabilitet.

En lång tvbänk kan också vara ett snyggt val, även om Tv:n inte fyller hela bänken. Placera Tv:n till höger eller vänster på bänken och lämna utrymme för andra dekorativa detaljer som passar din inredning, eller för all mediautrustning som tex vinylspelare som kan placeras snyggt och lättillgängligt på tv-bänken. Har mediabänken ett öppet fack, är det en perfekt plats att visa upp dina favoritskivor.

Att välja rätt storlek på din tvbänk är avgörande för att skapa den perfekta visningsupplevelsen. Utöver tv:ns storlek och placering, bör du fundera över hur mycket utrustning du vill förvara i bänken.

Tvbänk Tenzo Color

Vilken höjd på tv bänk?

Den ideala höjden för en tv-bänk beror på flera faktorer, inklusive hur nära du sitter till skärmen. En allmän rekommendation är att tv-bänken ska vara på ögonhöjd när du sitter i soffan. Detta kommer att minska ansträngningen på dina ögon och nacke och ge en mer bekväm och avslappnad visningsupplevelse.

Låg tv bänk vs hög tv bänk

Att välja mellan en hög eller låg tv-bänk kan också påverka hur du upplever ditt rum. En låg tv-bänk kan ge ett avslappnat och informellt utseende. Det kan också vara lättare att titta på tv på en låg tv-bänk eftersom du kan luta dig tillbaka i soffan. Å andra sidan kan en hög tv-bänk ge ett mer formellt utseende och kan fungera bättre i ett rum med högt i tak. En hög tv-bänk kan också skapa en känsla av rymlighet i ett mindre rum.

Tv bänk med förvaring

En tv-bänk med förvaring är ett bra val om du behöver plats för att förvara ljudsystem, LP-skivor eller annan utrustning. Det kan också ge en mer organiserad och strukturerad känsla i rummet genom att hålla all utrustning på ett ställe. Det finns många olika tv-bänkar med förvaring att välja mellan, inklusive modeller med hyllor, lådor och skåp.

Tv bänk med skåp

En tv-bänk med skåp är ett bra val för de som föredrar en stängd förvaringslösning för att dölja utrustningen helt och hållet. Det kan vara särskilt användbart om du vill ha en minimalistisk stil i rummet eller om du vill undvika att störa den visuella harmonin. Du kan välja en tv bänk med ett eller flera skåp beroende på dina behov och stilpreferenser. Med en tv bänk med skåp kan du enkelt hålla ordning på din utrustning samtidigt som du skapar en snygg och diskret förvaringslösning.

TV bänk med hylla

En tv-bänk med hyllor är ett utmärkt val för de som föredrar en öppen förvaringslösning där utrustningen är lättillgänglig. Det ger också en luftig och öppen känsla i rummet. Beroende på dina behov kan du välja en tv-bänk med ett eller flera hyllplan för att rymma all din utrustning. Med en tv bänk med hyllor kan du skapa en snygg och praktisk förvaringslösning samtidigt som du ger ditt rum en modern och avslappnad känsla.

 

Tv bänk med lådor

En tv-bänk med lådor är en populär förvaringslösning för de som vill ha en städad och organiserad tv-hörna. Lådorna ger möjlighet att förvara mindre föremål, såsom fjärrkontroller och spelkonsoler, som du inte vill ha synliga på hyllorna. Det finns tv-bänkar med olika antal lådor, så du kan välja den som passar dina behov bäst. Med en tv bänk med lådor kan du enkelt hålla ordning på dina ägodelar och samtidigt ha en snygg och praktisk inredningsdetalj i ditt hem.

Tv bänk kombo

Att kombinera olika förvaringslösningar såsom lådor, skåp och hyllor är en utmärkt idé för att maximera utrymmet och organisera dina ägodelar på ett effektivt sätt. Lådor är perfekta för mindre föremål, medan skåp kan användas för större objekt eller saker som du inte vill visa upp. Hyllor ger dig möjlighet att visa upp dina favoritprylar och böcker samtidigt som de frigör utrymme på andra förvaringsytor. Med en kombination av dessa förvaringsalternativ kan du skapa en funktionell och attraktiv lösning för att hålla ditt hem organiserat och prydligt.

Förutom att rymma din TV och andra medieenheter, kan en tv-bänk också fungera som en viktig förvaringslösning för ditt vardagsrum. Om du har många medieenheter som vinylspelare, spelkonsoler eller högtalare, kan du överväga en tv bänk med flera hyllor eller lådor. Detta hjälper till att hålla dina enheter organiserade och skyddade när du inte använder dem.

Om du vill ha en minimalistisk look kan du överväga en tv bänk med dörrar eller skåp som gömmer allt innehåll. Detta hjälper till att hålla saker ordentligt organiserade och dolda. Om du föredrar en mer öppen och lättillgänglig lösning, kan en tv bänk med hyllor vara ett bättre val. Detta gör det enkelt att komma åt dina enheter och andra dekorativa objekt som du vill visa upp.

Vi erbjuder ett brett utbud av tv bänkar med förvaring, inklusive modeller med lådor, hyllor, skåp och kombinationer av dessa. Våra tv bänkar är utformade för att passa en mängd olika behov, från små rum till stora vardagsrum.

Vägghängd tv bänk eller golvstående tv bänk?

Att välja mellan en vägghängd tv-bänk eller en fristående tv-bänk beror på dina personliga preferenser och behov. En vägghängd tv bänk kan hjälpa till att spara utrymme och kan vara en elegant lösning för små rum. En fristående tv-bänk kan däremot ge mer flexibilitet och kan fungera bra om du vill kunna flytta tv:n runt i rummet.

När du väljer mellan en vägghängd eller fristående tv-bänk, bör du också tänka på hur mycket förvaring du behöver och vilken stil du vill ha.

Väggmonterad tv bänk

En vägghängd tv-bänk kan vara ett bra val om du vill ha minimalism och en modern känsla. Det kan också vara en bra lösning om du har små barn eller husdjur som kan komma åt tv-bänken på golvet och dra i kablar eller försöka klättra upp på den. En vägghängd tv-bänk kan också ge en känsla av rymlighet och luftighet i rummet, särskilt om du väljer en modell med hyllor och lådor som ger gott om förvaringsutrymme utan att ta upp golvyta.

Innan du väljer en väggmonterad tv-bänk är det viktigt att undersöka om din vägg klarar av den extra belastningen. 

Golstående tv bänk

En golvstående tv-bänk kan ge mer flexibilitet i placeringen av tv:n i rummet. Du kan enkelt flytta tv:n från ett rum till ett annat eller byta plats på tv bänken om du vill ändra om i inredningen.

En fristående tv-bänk kan också ge mer förvaringsutrymme än en vägghängd tv-bänk, särskilt om du väljer en modell med flera hyllor och lådor. Det kan också vara ett bra val om du har en stor tv eller många ljudsystemkomponenter som behöver plats.

Oavsett om du väljer en väggmonterad eller fristående tv bänk kan det vara snyggt att montera Tv:n på väggen med hjälp av ett väggfäste. Detta ger dig mer utrymme på tv-bänken för att skapa en stilren inredning.

Olika modeller och material

Tv-bänkar finns i en mängd olika material och modeller. Att välja rätt material och stil kan hjälpa till att skapa en känsla av enhetlighet och harmoni i ditt rum. Vi erbjuder tv-bänkar i olika stilar och material för att passa alla inredningsstilar och preferenser. Vi har ett brett utbud av träslag, inklusive ek, ask och furu. TV bänkarna i ek finns i naturlig ek, rökt ek, oljad ek och lackad ek. Trä ger en varm och naturlig känsla till ditt vardagsrum och passar perfekt för en mer traditionell eller rustik inredningsstil.

Metall är ett annat vanligt val för tv-bänkar, särskilt om du vill ha en mer industriell stil i rummet.

Om du föredrar en modernare inredningsstil, kan du överväga en tv-bänk med glasdörrar. Dessa material ger en elegant och sofistikerad känsla till ditt vardagsrum och kan vara ett utmärkt val för en minimalistisk inredningsstil.

Vi erbjuder också tv-bänkar i olika färger, inklusive vita, svarta och gråa men även i sköna färger som grönt, blått och gult, för att passa alla inredningsstilar. Våra tv-bänkar är också tillgängliga i olika storlekar och höjder för att passa ditt specifika behov. Spana in utbudet av tv bänkar och hitta din favorit.

Några av våra favoriter

Tenzo Mediabänk Flow 2 Dörrar
Tenzo 4 995 kr
En modern TV-bänk
Torkelson Mediabänk Scandi 200
Torkelson 10 185 kr
Lång mediabänk med symetriskt utseende
Rowico Home Tv-Bänk Moresby
Rowico Home 6 995 kr
Formsvarvad benställning i ek
Torkelson Mediabänk Scandi 120
Torkelson 6 345 kr
Mediabänk med kompakta mått

Tillbaka till Vardagsrumsguiden...

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
Totalt 0 kr
Till kassan
14 dagars öppet köp!
Fri frakt vid köp över 500kr