Malibu - Spring Rebels

Ung, rebellisk och färgstark!

Under 50- och 60-talet bröt nya subkulturer fram. Subkulturer där ungdommarn bröt sig loss från de traditionella sociala normerna. De utryckte sin frihet genom musik, mode och bilar. Subkulturer som surfing och rock n' roll stod högt i kurs och inspirationen till Malibu kommer just från denna era. Stilen och färgskalan går hand i hand med surf- och dinerkulturen på amerikanska västkusten. Malibu står för en färgstark och retroinspirerad design som förmedlar en känsla från tiden då frihet och självuttryckandet föddes. Malibu är ung, rebellisk och färgstark!

Malibu serien är förvaring, på ett roligt och färgglatt sätt. En serie som innehåller en stor variation av byråer, sideboards och skåp i olika höjder och bredder. 

Maibu spring rebels färger

Ny färgpalett - Spring Rebels

Malibu serien har funnits sedan sent 90-tal och nu lanseras serien i en ny färgpalett. En palett som inspirerats av den amerikanska västkusten och 1950-talets surf- och dinerkultur. Typiska röda barstolar, gröna palmer och färgstarka bilar blandas i en livfull och modern mix. Lägg till den vita sanden och svart asfalt för en fullständig amerikansk Malibu känsla!

I Spring Rebels färgpaletten hittar vi utöver svart och vitt, red sand, sunny yellow, spring green, och lagoon blue. Utöver den nya färgpaletten är den här utgåvan uppdaterad med nya lådor. Alla möbler i den nya färgpalettet är en FSC-certifierad produkt i högkvalitativ design. Att en produkt är FSC-certifierad innebär att träet kommer från ett hållbart skogsbruk. 

Spring Rebels

Tenzo Skåp Malibu
NYHET
Tenzo 6 095 kr
Vitrinskåp i retro- och högkvalitativ design
Tenzo Skåp Malibu 1D 4L
NYHET
Tenzo från 8 167 kr
Retroinspirerat skåp i vårens färger, Spring Rebels
Tenzo Sideboard Malibu 2D 4L
NYHET
Tenzo från 10 109 kr
FSC-certifierad möbel i högkvalitativ retrodesign
Tenzo Byrå Malibu Bred 4L
NYHET
Tenzo 6 545 kr
Bred byrå i retrostil med fyra lådor
Tenzo Byrå Malibu 4L
NYHET
Tenzo från 5 332 kr
Praktiskt byrå i retrolook och flera färger
Tenzo Byrå Malibu 5L
NYHET
Tenzo 6 495 kr
Praktisk och snygg byrå i retrolook
Tenzo Byrå Malibu 6L
NYHET
Tenzo från 5 594 kr
Smal byrå i retrostil med sex lådor
Tenzo Byrå Malibu Bred 5L
NYHET
Tenzo 7 595 kr
Bred byrå i färgglad retrodesign
Tenzo Skåp Malibu 2D 1L
NYHET
Tenzo 5 345 kr
Skåp i unik retrodesign
Tenzo Skoskåp Malibu 3F
NYHET
Tenzo 4 495 kr
Smart skoförvaring på ett roligt och färgglatt sätt

Rutger Design

Malibu serien är designad av Rutger Andersson för Tenzo. Med mer än 40 års erfarenhet driver han idag sin egen designbyrå, Rutger Design. Utöver Tenzo har han arbeatet med kunder som IKEA och Hafa. Till Malibu serien har han hämtat inspiration från 1950-talet, då färgglada bilar, amerikanska diners och mjuka former inspirerade heminredningen.

Designen till Malibu serien är mjuk med rundade kanter. Malibu loggan sitter centrerat och högst upp på varje byrå, sideboard, skåp eller skoskåp. Även teckensnittet tar oss tillbaka till 50-talet. Dörrar och lådor öppnas med det specialdesignade handtaget i metall. Mäbel vilar på fyra bastanta ben, också de i metall och rund design.

När Rutger Andersson skapat Malibu serien har han tagit hänsn till både kundens identitet och tilltänkta målgrupp. I detta fall Tenzo, som står som beställare av Malibu.

Tenzo

Tenzo har funnit sedan 1934, då med namnet Träspecialen Möbel AB. Det var först 2007 som man byte namn till Tenzo. Tenzo är idag ett internationellt företag med specialistkompetens inom kulörer och lackering. Tillverkningen ligger kvar i Smålandsstenar, där företaget startades. Idag exporterar de till flera olika butiker runt om i Europa, bland annat i Tyskland och Frankrike. Tenzo är en av Sveriges största möbeltillverkare.

Se mer från Tenzo...

Malibu red sand skåp
Malibu laggon blue

Tillbaka till Hallguiden...

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
Totalt 0 kr
Till kassan
14 dagars öppet köp!
Fri frakt vid köp över 500kr