Inredningstrender 2024

Inredningstrender 2024

En resa genom stil och innovation

Inom inredningsvärlden är varje år en spännande resa genom nya stilar, mönster och designkoncept. År 2024 tar oss med på inspirerande resa av mångfald, där trenderna inte bara återspeglar vår strävan efter estetik utan även vårt ökande fokus på funktionalitet och hållbarhet. I denna artikel kommer vi att utforska de mest framstående inredningstrenderna för 2024 och hur de integrerar sig i våra hem.

Skandinavisk Design

Stilrent och funktionalitet. Skandinavisk design har länge varit synonymt med renhet, enkelhet och funktionalitet. År 2024 fortsätter denna stil att dominera inredningsvärlden med sina rena linjer och minimalistiska estetik. Möbler med genomtänkt och medveten design är i fokus, där varje element har sin plats och fyller en funktion. Det handlar om att skapa harmoni och balans, samtidigt som man undviker överflödiga detaljer.

Geometriska former

60-talets inspiration och färgexplosion. Inredningstrenderna för 2024 hämtar inspiration från 60-talets geometriska former. Den strama och minimalistiska stilen kombineras nu med en lekfull färgexplosion och varierande mönster. Vi ser en ökande trend av mer färg och livliga mönster i hemmen, vilket ger utrymme för kreativitet och självuttryck.

Rowico Home Stol Ami
Rowico Home 1 395 kr
Klassiskt trästol i olika färgkombinationer
Umage Bordslampa Asteria Move
Umage från 2 095 kr
Tidlös, portabel och laddningsbar bordslampa
  • Glas
House Nordic Spegel Palermo Set Om 3
House Nordic 735 kr
Set med 3 speglar i olika form och storlek
Inhouse Group Matta Geometry
Inhouse Group från 6 495 kr
En färgstark, mönstras ullmatta som bjuder på elegans och kvalité

Naturmaterial

Träets värme och mångfald. Naturmaterial har en tidlös och varm inverkan på inredning, och år 2024 står trä i centrum. Trämaterial ger inte bara ett naturligt och inbjudande intryck, utan det möjliggör också en kreativ lek med olika träslag och toner. Att blanda olika trämaterial skapar en dynamisk och personlig atmosfär i hemmet. Naturens skiftande nyanser och texturer integreras för att ge ett ombonat och harmoniskt uttryck.

Följsam design

Organiska och mjuka former. Följsam design tar sin inspiration från naturen och erbjuder en palett av organiska och mjuka former. Kurvor och böljande linjer skapar en känsla av rörelse och liv i hemmet. Det är en estetik som strävar efter att skapa en lugnande och harmonisk atmosfär, där varje element flyter in i det andra. Följsam design ger utrymme för avkoppling och välbefinnande.

Nordlux Bordslampa Milford Trä
Nordlux 1 095 kr
Trendig naturnära bordslampa i glas och trä
Dan-Form Stol S.I.T
Dan-Form 2 685 kr
Böjträ i modern form
Dan-Form Loungestol Dubna
Dan-Form 8 595 kr
Unik loungestol
Dan-Form Loungestol Orbit Rpes
Dan-Form 9 395 kr
Bekväm, lyxig och omfamnande loungstol

Funktionella möbler

Smart design som fyller behov. Funktionalitet har aldrig varit viktigare inom inredning än nu. År 2024 präglas av möbler med medveten design, där varje objekt inte bara är en estetisk prydnad utan också fyller flera funktioner. Det handlar om att optimera utrymmet och skapa lösningar för våra föränderliga behov. Funktionella möbler blir därmed en nyckelkomponent i den moderna hemmiljön.

Framtidsretro

Nostalgi möter framtiden. Framtidsretro är en trend som kännetecknas av en förtrollande fusion av nostalgi och framtid. År 2024 ser vi en ökande popularitet av att kombinera nya, moderna element med vintage och secondhand-fynd. Det handlar om att skapa en unik berättelse i hemmet genom att blanda det gamla med det nya, skapa en atmosfär av varaktig skönhet och tidlös elegans.

Umage Matbord Heart N Soul
Umage 24 995 kr
Stilrent matbord med lådor och iläggsskivor
Finns i flera varianter Torkelson Bänk Klinte 90
Torkelson från 5 485 kr
Bänk med dold förvaring under locket
Fatboy Lampa Bellboy
Fatboy 1 259 kr
Sladdlös lampa som tar tankarna till ett klassisk hotell

More is more

Maximalism. En av de mest markanta förändringarna i inredningstrenderna för 2024 är skiftet från minimalism till maximalism. Mer är mer, och hemmen fylls med rika färger, mönster och textilier. Vi ser en ökad aptit för att mixa och matcha olika element, inklusive möbler och dekorationer. Flera tavlor på väggarna blir en central del av inredningen och ger ytterligare dimension till uttrycket.

Avslutande Tankar

År 2024 tar inredningstrenderna oss med på en resa genom tid och stil. Från skandinavisk design till framtidens retro, från renhet och enkelhet till överflöd och färgexplosion – dessa trender representerar ett spektrum av möjligheter för att skapa ett personligt och harmoniskt hem. Det är en tid av mångfald, där varje trend erbjuder unika möjligheter att uttrycka vår individualitet och skapa en atmosfär av trivsel och stil. Så, låt oss omfamna dessa trender och skapa ett hem där funktion möter skönhet, där varje detalj berättar sin historia.

Tillbaka till Hem & trender

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
Totalt 0 kr
Till kassan
14 dagars öppet köp!
Fri frakt vid köp över 500kr