Höstfint

Hur gör jag höstfint hemma?

Att skapa en mysig och inbjudande höst atmosfär hemma handlar om att omfamna de vackra elementen som denna säsong har att erbjuda. Genom att använda enkla dekorationsknep och att låta naturen inspirera dig kan du förvandla ditt hem till en plats där du kan känna värmen och skönheten i hösten. Här kommer vi att utforska några kreativa idéer för att göra ditt hem redo för höstens ankomst.

Pläd

Kuddar och filtar för extra komfort och värme

När temperaturen sjunker vill du skapa en ombonad känsla i ditt hem. Detta kan enkelt uppnås genom att lägga till några extra kuddar och filtar. Välj kuddar i höstiga färger och mönster, som djupröda, bränd orange eller mörkgrön. Dessa kuddar kan sprida värme och färg i ditt hem. Komplettera dem med mjuka filtar i matchande nyanser. Placera filtar på soffor och fåtöljer så att du och dina gäster kan svepa in er i dem när höstkvällarna blir lite kyliga.

Låt hösten vara säsongen då du omger dig med kuddar och filtar och omfamnar den komfort och värme som de ger till ditt hem. 

 

LJUSLYKTOR FÖR EN STÄMNINGSFULL ATMOSFÄR

Ett av de mest effektiva sätten att skapa en höstkänsla i ditt hem är att använda ljuslyktor och ljusstakar. Investera i några vackra ljusstakar eller lyktor i rustika färger som brunt, guld eller koppar. Placera dem strategiskt runt ditt hem, både inomhus och utomhus, för att skapa en varm och inbjudande atmosfär när kvällarna blir mörkare. Ljuslyktor kan också fyllas med små höstdekorationer som kottar, ekollon och små grenar för en extra touch av natur.

SKAPA EN HÖSTIG KÄNSLA MED MATTOR

För att förstärka den höstiga atmosfären i ditt hem kan du använda mattor som ett kraftfullt designelement. Mattor i varma färger och texturer kan genast förvandla ett rum och skapa den önskade höstkänslan.

En utmärkt möjlighet att inkludera höstfärgade mattor i din inredning är tex InHouse Group MattaTaza som du ser på bilden. Denna matta kombinerar stil och funktionalitet på ett enastående sätt. Dess jordnära toner och slitstarka design gör den till ett idealisk tillskott i ditt hem under hösten. Placera den i ditt vardagsrum för att omedelbart skapa en varm och inbjudande atmosfär.

Komplettera din matta med andra höstiga dekorationer som kuddar, filtar och konstblommor för att skapa en sammanhängande och charmig höstinredning som välkomnar årstiden med öppna armar. Det är ett enkelt och effektivt sätt att förnya din inredning med säsongens färger och stil.

Låt oss fortsätta att utforska fler sätt att göra ditt hem redo för hösten.

Matta Taza

Naturliga element från naturen

Hösten är den perfekta tiden att utforska naturen och samla in vackra dekorationer utifrån. Gå på promenader i skogen eller parken och leta efter naturens skatter som kan användas som dekorationer. Här är några idéer:

  • Stenar och pinnar: Vackra stenar och pinnar kan fungera som dekorativa element i ditt hem. Måla dem i höstiga färger eller använd dem som bas för små konstprojekt. Pinnar kan staplas i en vacker dekoration eller användas som ljusstakar.
  • Kottar och löv: Kottar och löv är klassiska höstdekorationer. Måla kottarna i guld eller silver och placera dem i en skål som ett vackert centerstycke. Pressa och rama in färgglada höstlöv för att skapa konstverk som kan hängas på väggen.
  • Rönnbär, ekollon och kastanjer: Dessa naturliga fynd kan användas för att dekorera ditt matsalsbord eller användas i kransar och buketter. De ger en autentisk höstkänsla till ditt hem.

Att använda naturliga element som dekorationer ger ditt hem en unik och personlig touch samtidigt som det binder samman din inredning med naturen.

Skapa höstiga arrangemang

För att göra ditt hem extra höstfint, överväg att skapa höstarrangemang med blommor och lövverk. Besök din lokala blomsterhandel och leta efter höstblommor som krysantemum, höst hortensia eller prydnadsgräs. Kombinera dem med höstlöv, grenar och andra naturliga element för att skapa vackra buketter och arrangemang. Placera dem på matbordet, sidoborden eller i fönstren för att lyfta upp din inredning.

Men det finns också ett alternativ som inte bara är vackert utan även praktiskt: att använd konstblommor. Konstblommor har många fördelar när det kommer till höstdekorationer. För det första kan de återanvändas år efter år, vilket gör dem till ett kostnadseffektivt val. Du kan investera i högkvalitativa konstblommor som behåller sin skönhet och färg i många säsonger framöver. På så sätt kan du skapa dina höstarrangemang med blommor som ser lika fräscha ut varje år.

För att skapa höstiga arrangemang med konstblommor, använd din kreativitet och komponera buketter som inkluderar höstfärger som djupröda, bruna och gyllene toner. Blanda dem med lövverk och andra naturliga element som kottar eller små kvistar för att ge en mer autentisk känsla. Placera dina konstblommor i vaser eller krukor och sprid dem runt i ditt hem, från matbordet till entrén, för att förstärka höstkänslan.

Ta dig tid

Att göra ditt hem höstfint behöver inte vara komplicerat eller dyrt. Genom att använda ljuslyktor, kuddar, filtar och naturliga element kan du skapa en varm och inbjudande atmosfär som välkomnar hösten med öppna armar. Ta dig tid att utforska naturen och låt dig inspireras av dess skönhet när du dekorerar ditt hem för säsongen. Med dessa enkla tips kan du njuta av höstens charm i ditt eget hem och dela den med dina nära och kära.

Tillbaka till Hem & trender...

Höstnytt

Kosta Linnewäfveri Ullpläd Rand

Den perfekta följeslagaren för kalla vinterkvällar

House Nordic Kruka Keramik Hög
House Nordic från 175 kr
Hög kruka i skön färg
House Nordic Kudde Perth
House Nordic 299 kr
Randig kudde i två material
House Nordic Kudde Banala
House Nordic 245 kr
Härligt mjuk kudde i jordnära toner
House Nordic Kudde Ely
House Nordic 309 kr
Sköna färger i kudde med fransar
House Nordic Vas Keramik Hög
House Nordic 249 kr
Vackert mötet mellan konst och funktion
Inhouse Group Matta Caramba
Inhouse Group 5 995 kr
Ulrika Hydman Vallien för Strehög-InHouse Group
House Nordic Pläd Ely
House Nordic 475 kr
Mysig tvåfärgad pläd med fransar

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
Totalt 0 kr
Till kassan
14 dagars öppet köp!
Fri frakt vid köp över 500kr