Singles Day - Vad är det egentligen?

Singles Day härstammar från Kina och man kan säga att det är en motsvarighet till Alla Hjärtans Dag. Istället för att fira tvåsamheten firas singelskapet, med en dag för den enskilda individen. Därutav även datumet. Singles Day infaller alltid den 11/11, där ettorna symboliserar den enskilda individen.

Singles Day startades på universitets nivå i Kina på 1990-talet, där studenter bestämde sig för att alla singlar skulle få en egen dag. Dagen fångades sedan upp 2009 av den kinesiska näthandlesjätten AliBaba, som gjorde det till en köpfestival med stora rabatter. Därifrån har den tagit sig vidare till Europa och Sverige. I Sverige var Elgiganten först att köra Singles Day. Detta var 2017 och därefter har det spridigt sig och dagen växer bland e-handlarna i Sverige för varje år. 

För oss svenskar är det många som inte känner till fenoment, men Singles Day är världens största shoppingday. Dagen är till och med större än Black Friday! Dagen är dock störst i Asien och Alibaba står för den största delen av omsättningen, under 2017 sålde de för 25,3 miljarder dollar (ca 230 miljarder sek).

Singles Day på Living Furniture

Vi på Living Furniture har valt att fira Singles Day i samband med Black Friday.

Vi kommer med stor sannolikhet att fira Singles day igen nästa är.

Andra stora shoppingdagar

Har du missat Singels Day med ändå vill få en chans att fynda. Kolla in alla våra kampanjer här.

En annan stor shoppingdag är Black Friday. Black Friday och Cyber Monday är tillsammans den andra största e-handelsshoppingdagen.

Hängmatta Headdemock

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
Totalt 0 kr
Till kassan
14 dagars öppet köp!
Fri frakt vid köp över 500kr