Dansk design inredning och möbler

Dansk Design - Tidlös Skönhet för ditt hem

Dansk design har länge varit känt för sin tidlösa skönhet, funktionalitet och enkelhet. Vi är stolta över att erbjuda en handplockad kollektion av möbler och belysning från några av Danmarks ikoniska varumärken. Hos oss hittar du inte bara möbler; du hittar skapelser som förenar form och funktion på ett enastående sätt. Vi kommer här att utforska vad som kännetecknar dansk design, hur du identifierar danska möbler och varför dansk design är så omtyckt världen över.

Vad är typisk dansk design?

Dansk design är känd för sin enkelhet, funktionalitet och minimalism. Den här stilen har sitt ursprung i 1950- och 1960-talets Danmark, och den har sedan dess behållit sin popularitet. Typisk dansk design kännetecknas av funktionalitet, minimalism och hög kvalité.

På Living Furniture är vi djupt förälskade i den typiska danska designen. Vi har sett hur den skapar magi i hem över hela världen. Vår passion för dansk design kommer från dess tidlösa drag:

 • Funktionalitet: Dansk design är funktionell och praktisk. Möblerna är utformade för att vara användbara och bekväma samtidigt som de behåller sin estetiska appell. Vi tror att möbler ska vara mer än bara vackra. De ska vara praktiska och funktionella. Dansk design lyckas alltid med den balansen.
 • Minimalism: En ren och enkel estetik är kärnan i dansk design. Möblerna och belysningen kännetecknas av enkelhet och avskalade linjer. Det är en estetik som aldrig går ur mode och passar perfekt i moderna hem.
 • Hög Kvalitet: Dansk design är känd för att använda högkvalitativa material och hantverk. Detta resulterar i hållbara möbler som står sig över tid. Kvalitet är kärnan i dansk design, och vi är stolta över att erbjuda flera olika leverantörer med möbler och belysning av hög kvalitet.
Dansk design

Hur identifierar vi dansk design?

När vi handplockar möbler och belysning till vårt sortiment letar vi efter de karakteristiska dragen som gör dansk design så speciell:

Dansk design älskar trä, och vi älskar det också. Danska möbler använder ofta naturliga trämaterial som ek och valnöt. Träet är ofta väl bearbetat och har en vacker naturlig finish. Danska möbler har en enkel och ren design. Linjer är oftast raka och utan överdrivna detaljer. Dansk design använder ofta neutrala färger som vitt, grått och svart. Du kan också hitta inslag av naturliga trätoner. Vi älskar den neutrala färgpaletten i dansk design, och den återspeglas i vårt utbud.

När du utforskar vårt sortiment kan du vara säker på att hitta möbler och belysning som bär den kärnidentitet som definierar dansk design och som vi är stolta över att erbjuda.

Dansk design från Loca

Varför är dansk design så omtyckt?

Dansk design har erövrat hjärtan över hela världen av flera anledningar. Dansk design är tidlös och går aldrig ur mode. Möblerna behåller sin skönhet och funktionalitet under lång tid. Danska möbler är även kända för sin höga kvalitet och hållbarhet. Att köpa dansk design är en investering som varar. Danska möbler är utformade med användaren i åtanke och funktionellt ligger i fokus. De är bekväma och praktiska för vardagen.

På Living Furniture har vi sett hur dansk design har förändrat hem och livsstilar. Här är varför vi tror att dansk design är omtyckt över hela världen: Dansk design är evigt aktuell. Vi tror på att erbjuda det bästa till våra kunder, och det är därför vi har valt att arbeta med några ansedda danska designmärkena i en prisklass som passar gemeneman. Vårt mål är att göra ditt hem mer bekvämt och funktionellt. Med dansk design kan vi uppnå detta mål.

Dansk design från Umage

Din Partner i Dansk Design

När vi utforskar den förtrollande världen av dansk design är det omöjligt att inte nämna några av de mest ikoniska designers som har satt Danmark på kartan för kreativt och funktionellt designarbete. Vi kan inte prata om dansk design utan att nämna Hans J Wegner (CH-25, Y-stolen), Arne Jacobsen (Ägget, Svanen, Sjuan, Myran) och Kaare Klint (Safaristolen), några av Danmarks stora designers som banat vägen för dansk design.

På Living har vi valt att lyfta dansk design i en prisklass som passar alla. Den gemensamma nämnaren är en passion för att skapa möbler och belysning som inte bara är vackra utan också funktionella. Dessa varumärken representerar essensen av dansk design.

På Living.se hittar du danska varumärken som Ekta Living, Spring Copenhagen, We Do Wood, Umage, Danform, Nordlux, Hübsch, Loca, Piffany Copenhagen, Roon & Rahn, Design For the People samt utemöbler från Cinas.

Dansk design från Ekta Living

Danska varumärken på Living.se

Här ger vi en kort översikt över varje varumärke och deras unika egenskaper inom dansk design.

 • Umage (tidigare Vita Copenhagen) skapar möbler och belysning i högsta kvalitet, prisvänliga och som är skapade med omtanke för miljön. Deras belysning är både vacker och funktionell och ger en touch av elegans till varje rum.
 • Ekta Living skapar moderna möbler som utstrålar elegans och enkelhet. Deras sortiment innehåller stolar och mindre inredning som smälter perfekt in i olika heminredningsstilar. Deras fokus på enkelhet och komfort gör deras möbler idealiska för moderna hem.

Dansk design från We Do Wood

 • Spring Copenhagen är kända för sina unika och lekfulla designobjekt. Deras sortiment inkluderar allt från charmiga bordslampor till karakteristiska prydnadsföremål, alla med en touch av dansk charm.
 • We Do Wood, där stil möter hållbarhet. De är pionjärer inom hållbar design och skapar möbler som kombinerar skönhet med ansvarstagande gentemot planeten.
 • Danform fokuserar på moderna möbler som ger en lyxig känsla till hemmet. Deras stolar och barstolar har en sofistikerad estetik och hög komfort.
 • Nordlux är specialiserade på modern belysning med skandinavisk design. Deras lampor är en perfekt blandning av form och funktion.
 • Loca är ett varumärke som fokuserar på praktisk och funktionell design. Deras hallmöbler är idealiska för de som värdesätter enkelhet och användarvänlighet.

Dansk design från Cinas

 • Piffany Copenhagen är experter på belysning med en touch av magi. Deras kreativa och unika lampor har en förmåga att förvandla rum och skapa en stämningsfull atmosfär. Du har säkert sett deras Mr. Wattson lampa.
 • Roon & Rahn är kända för sin innovativa design och deras hallmöbler är ett uttryck för modern kreativitet. Entrémöbler som ger mervärde, är funktionella och estetisk tilltalande.
 • Design For the People gör dansk design tillgänglig för alla. Deras sortiment av belysning inkluderar eleganta och prisvärda alternativ som passar en mängd olika stilar och behov.
 • Cinas möbler är idealiska för att skapa en atmosfär av stil och komfort i hemmet och i trädgården. En perfekt balans mellan kvalitet, pris och stil.

Här hittar du alla varumärken som finns på living.se.

Spana in några av våra möbler i dansk design

Umage Tv-Bänk Audacious
Umage 9 995 kr
Perfekt som både sittbänk och tv-bänk
We Do Wood Hylla Loop Brass
We Do Wood 1 845 kr
Minimalistisk hylla med fästen i mässing
Roon & Rahn Hallbänk Rank
Roon & Rahn 5 595 kr
Dekorativ bänk med smart förvaring under sitsen
Umage Matbord Heart N Soul
Umage 24 995 kr
Stilrent matbord med smarta lådor och iläggsskivor som förvaras i bordet
Spring Copenhagen Dekoration Victoria Koala
Söt justerbar koalafigur i ek och lönn
Dan-Form Stol S.I.T
Dan-Form 2 685 kr
Böjträ i modern form
Umage Konsolbord Heart N Soul
Umage 7 495 kr
Elegant avslatningsbord med praktisk låda
Cinas Pall Rib
Cinas från 1 785 kr
Ge en elegant touch till ditt hem
Dan-Form Stol Orbit
Dan-Form 4 295 kr
Mysig och lyxig stol
Umage Fåtölj A Conversation Piece
Umage 16 995 kr
Fantastiskt skön loungstol att koppla av i
Umage Puff Lounge Around
Umage 4 495 kr
Praktisk puff, fotpall eller soffbord - valet är ditt
Spring Copenhagen Trädekoration Wilma Flodhäst Baby
Liten vacker trädekoration full av karaktär

Living.se - Din Port till Danska Designskatter

Som en hängiven älskare av dansk design är vi stolta över att vara din partner när det gäller att förvandla ditt hem med dansk skönhet. Living Furniture är en svensk e-handelsbutik belägen i södra Sverige, närmare bestämt i Malmö, som har specialiserat sig på att erbjuda dansk design av hög kvalitet till ett överkomligt pris.

Vi har satt ihop ett noga utvalt sortiment av möbler och belysning från några av Danmarks framstående designmärken och oavsett om du inreder ditt vardagsrum, kök, hall eller kontor kan du räkna med att hitta möbler och belysning som ger en touch av dansk elegans till ditt hem. Tycker du vi saknar något, vill att vi ska utveckla någon specifik aspekt ytterligare, eller om du har andra önskemål, tar vi tacksamt emot förslag. 

Vi är här för att erbjuda dig en unik upplevelse av tidlös skönhet och funktionalitet. Välkommen till Living Furniture, din port till dansk designskönhet.

Tillbaka till Hem & trender...

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
Totalt 0 kr
Till kassan
14 dagars öppet köp!
Fri frakt vid köp över 500kr