Varumärken / Globen Lighting

Globen Lighting

Globen Lighting

Globen Lighting är ett svenskt ägt belysningsföretag som formger, tillverkar och säljer belysning till alla rum i hemmet. Allt från traditionella bordslampor, golvlampor och taklampor till badrumrumsbelysning och utebelysning. Smarta lösningar som hyllor med inbyggd belysning eller golv- och bordslampor med förvaringsmöjligheter är spännande lösningar som vi också hittar i deras sortiment. Globen Lighting formger det mesta in-house och deras fomgivning bygger på ett modernt, spännande och kreativt formspråk. 


5 artiklar
Artiklar per sida:
  • Klar/Antik Mässing
Globen Lighting Pendel Cobbler 25
Globen Lighting 1 295 kr
Vacker takpendel i skomakarstil
Globen Lighting Bordslampa Cannes
Globen Lighting 1 795 kr
Bordslampa med ett sobert och modernt intryck
Globen Lighting Plafond Grace
Globen Lighting 2 985 kr
Vackert böljanda taklampa
Globen Lighting Vägglampa Hubble
Globen Lighting från 749 kr
Modern sänglampa i häftig design
Globen Lighting Vägglampa Juni
Globen Lighting 1 695 kr
Vägglampa i äldre stil med mässingsdetaljer
5 artiklar

Företaget Globen Lighting

Huvudkontoret ligger i Svenljunga, söder om Borås, och där har de varit sedan 1983 då Globen Lighting grundades. Företaget leds idag av Alexander Meyenberg Hall, son till grundarna Anders och Anne Charlotte Hall.

Det började med en ostkupa! Anders Hall fick i uppdrag av sin farbror att komma på något bra med 5000 ostkupor, en order där kunden gått i konkurrs innan leverans. Lampan "Stina" föddes och kompletterads framöver med en bordslampa, Bullen, som betod av två ostkupor!

Idag exporterar Globen Lighting lampor och belysning över hela världen och är en av belysningsbranschens större aktörer. De värnar om det personliga mötet och servicen står i fokus.

Formgiving & belysning

Den mesta av Globen Lightings formgivning sker in-house men de har även en del samarbete med etablerade formgivare. Formgivare som talar samma formspråk som de, men har sin egen stil och känsla gör att Globen Lighting får en bred produktkollektion. Deras eget in-house team går under namnet GL Design Studio.

Handla Globen Lighting Online

På Living erbjuder vi ett stort utbud av belysning från Globen Lighting. Vid köp över 500kr är frakten fri. Har du svårt att välja en ljuskälla till din Globen lampa? I Livings belysningsguide guider vi dig till rätt ljuskälla.

 


Lagerrensning
Mattor 20%

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
Totalt 0 kr
Till kassan
14 dagars öppet köp!
Fri frakt vid köp över 500kr