Varumärken / Klippan Yllefabrik

Klippan Yllefabrik

Klippan Yllefabrik

Klippan Yllefabrik har arbetat med ull sedan 1879 och kan ses som experter inom området ull. Det finns olika typer av ull och hos Kilppan Yllefabrik finns allt från lokalproducerad svensk ull, återvunnen ull till eco ull. De väljer deras ull utifrån kvalité och djurens välbefinnande. Ull är klimatsmart, bra för hälsan, ett hållbart material och biologiskt nedbrytbart.

Klippan Yllefabrik är inget varumärke vi för längre men du hittar liknande textilprodukter under Kosta Linnewäfveri och Lord Nelson.


Sortering:
Artiklar per sida:
2 artiklar
Klippan Yllefabrik Barnpläd Velvet Kid
Pläd i ekologisk lammull med ett enkelt och fint mönster
Klippan Yllefabrik Babyfilt Moose Stripe
Skogen konung i vacker barnfilt
2 artiklar

Klippan Yllefabrik och dess historia

Familjeföretaget Klippan Yllefabrik AB grundades 1879. Idag arbetar fjärde och femte generationen sida vid sida för att fortsätta utveckla företaget. Klippan Yllefabriks filosofi är att kombinera svensk design med dess långa tradition av textilt kunnande.

Klippans Yllefabrik har tagit fram en textilkollektion i samarbete med kända formgivare. Alla filtar och plädar tillverkas från grunden i Klippans egen fabrik och allt råmaterial köper din in själva. I produktionen används alltid naturmaterial och ekologiska alternativ används i största möjliga mån. I och med att allt material köps in av dem själva och all produktion sker på plats i deras egen fabrik har de full kontroll över produktionsprocessen. 

Klippan har ca 200 anställda varav majoriteten arbetar i deras fabrik i Lettland. Ungefär 70% av Klippans försäljning sker utanför Sverige, i största del säljs deras produkter i Danmark, Japan, Tyskland och Storbritannien. Mest känt är Klippan Yllefabrik för deras ullplädar och de producerar ca  600 000 st varje år.

Klippan Yllefabrik har även ett stort fokus på miljö och de arbetar aktivit med att minska spillet i deras produktion. Bland annat tillverkar de plädar av 50% återvunnen ull och 50% ny ull, detta ger plädar i spännande färg kombinationer som i tex ullfilt House in the forest. Även plädar i organisk bomull som Chenillefilt Moose, en jacquardvävd filt i 100% mjuk bomullschenill, där man använt överblivna garner från Klippans egna tillverkning är ett led i deras miljötänk. Utöver att många plädar tillverkas i ekologisk ull är ull klimatsmart, bra för hälsan, ett hållbart material och biologiskt nedbrytbart. Vill du veta mer om olika material till Livings plädar och filter hittar du det i vår guide Att välja pläd & filt.

 


House Nordic 20%
Fatboy Edison the Mini

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
Totalt 0 kr
Till kassan
14 dagars öppet köp!
Fri frakt vid köp över 500kr