Varumärken / Tenderflame

Tenderflame

Tenderflame

TenderFlame är ett norskt varumärke som tillverkar eldstäder, kaminer, bordslyktor och ljuslyktor med unik veke av stål. Eldstäder som ger eld utan rök och lukt! Deras eldstäder och lyktor med en veke som har livstidsgaranti och deras giftfria bränsle skapar unika produkter. TenderFlames produkter är enkla att montera och behöver inget godkännande för bruk inom lägenheter. Deras lyktor och kaminer har en skandinavisk design och går att använda utomhus, om det inte regnar. Norska skidlegenden Therese Johaug har i samarbete med Tenderflame skapat både lyktor och fristående eldstäder.


Sortering:
Artiklar per sida:
12 artiklar
Tenderflame Bordslykta Amaryllis 25
-10%
SALE
Tenderflame 1 939 kr

Skapa en unik känsla i ditt hem

Tenderflame Bordslykta Tulip 18 Porslin
-10%
SALE
Tenderflame 1 174 kr
Modern och elegant bordslykta
Tenderflame Ljuslykta Amaryllis 14
-10%
SALE
Tenderflame 517 kr

Ljuslykta med vacker form

Tenderflame Ljuslykta Breeze 2-Pack
SALE
Tenderflame från 401 kr
Ljuslykta i fina färger
Tenderflame Ljuslykta Café
-10%
SALE
Tenderflame från 994 kr
Modern ljuslykta i porslin
Tenderflame Bränsle Tenderfuel
SALE
Tenderflame från 157 kr
Bränsle till TenderFlames produkter
Tenderflame Ljuslykta Signal Hill 12 Round
-10%
SALE
Tenderflame 760 kr
Skapa mysig stämning både inomhus och utomhus
Tenderflame Tändare Blueflame Lighter
-10%
SALE
Tenderflame 463 kr
Tändare med hög flamtemperatur
Tenderflame Bordslykta Café Mgo
-10%
SALE
Tenderflame 931 kr
Bordslykta som ger ut mysiga vibbar
Tenderflame Bordslykta Camps Bay 3W
Tenderflame 2 155 kr
Mysig bordslykta för både inomhus och utomhus
Tenderflame Bordslykta Paarl 18 3W
-11%
SALE
Tenderflame 1 395 kr
Mysig och trendig bordslykta
Tenderflame Fristående Eldstad Mossel Bay 90
Tenderflame 8 655 kr
Eldstad för utomhusbruk
12 artiklar

En TenderFlame eldstad producerar tillräckligt med värme för att den ska påverka kalla dagar, men inte så mycket att rummet blir en bastu. Det krävs ingen skorsten för att installera och använda TenderFlames eldstäder, vilket innebär att du behöver inte ventilera då det inte finns någon rök. I och med att det inte behövs en fast installation av eldstaden kan du enkelt ta med dig den när du bytar bostad.

Hur fungerar TenderFlame?

Tenderflames produkter har en rostfri stålveke som inte bränns upp i elden. Man använder TenderFlames bränsle som dras upp genom veken och ger lågan energi, en väldigt naturlig process! Tänk på att inte överfylla tanken med bränsle. Bränslet TenderFuel avger ingen lukt när det brinner. Stålveken som Tenderflame använder ger de livstidsgarati på, en veke som håller för evigt helt enkelt och behöver inte någon form av underhåll.

Så här tänder du Tenderflames produkter

Tänder lågan gör du med Tender Flame lighter eller med andra anpassade tändare. Även vanliga tändstickor fungera perfekt att använda. Peka tändaren mot stålveken i cirka 10 sekunder. Till en början är lågan ljusblå, men ökar snabbt. Efter några minuter har lådan nått sin fulla storlek. 

Att släcka en lykta eller eldstad

När det är dax att avsluta middagsbjudningen och släcka din TenderFlame eldstad eller lykta görs detta på olika sätt beronde på storleken. De mindre lyktorna som Lilly och Crocus Simple blåser du ut precis som ett ljus. Andra lyktor som Café, Rose, Amaryllis, Tulip 14 och 18 används ett släckningslock för att släcka lågan.  Locket placeras över lågan och efter ett par sekunder är lågan släckt. Låt locket ligga kvar på till nästa gång det är dax att använda din Tenderflame lykta.

På Tenderflame 90 och 180 brännare placeras släckningslocket mellan glasen och över stålveken. Kolla så den är ordentlig släck innan du lämnar locket kvar på brännaren tills nästa gäng den används.

Hos de större TenderFlames modellerna kan de även ställas in så det inte blir varmare än 60 grader, det är för att kontrollera lågan. Ställ gärna inte TenderFlame för nära något brännbart.

TenderFuel - Giftfritt bränsle

Bränslet fungerar endast till TenderFlames och är helt giftfritt och 100% säkert att använda. Ett bränsle som inte ger ut sot och partiklar. Bränslet tar fyr vid 104 grader och då endast i kontakt med stålveken. Tänk på att du inte kan använd något annat bränsle till TenderFlames produkter än just deras TenderFuel. Bränslet är rent och ofarligt, så pass att du säkert kan hälla ut det i vasken, utan konsekvenser på miljön, om det skulle behövas.

TenderFuel är även säkert att lagra och transportera.

TenderFlame Design

Tenderflamer designar många av deras produkter själva, andra i unika samarbeten. Bland annat har de samarbetat med norska skidåkaren Therese Johaug. Tillsammans med har de skapat den fristående eldstaden Holly och Carnation 90 samt bordslyktan Poppy 14 och Poppy 3W.

Tillsammans med den norska influencern och floristen Finn Schjøll har Tenderflame skapat en serie med inspiration hämtad från de fyra elementen - eld, jord, luft och vatten. Resultatet blev bland annat den fristående eldstad Daisy, ljuslykta Hortensia, ljuslykta Leaf, Ljuslykta Lilja Torch och ljuslykta Lilje 50

Norrmannen, tv-profilen och influencern Halvor Bakke har inspirerats av Sydafrika och Kapstaden i sitt samarbete med Tenderflame. En utomhuskollektion med elstäder som Plettenberg 180 och Mossel Bay 90 men även mindre lyktor som tex bordslykta Camps Bay 3W och ljuslykta Signal Hill blev resultatet.

Fem anledningar att välja Tenderflame

  • Bra inomhus klimat
  • Mysiga dansande flammor
  • Säkert bränsle
  • Eldstad utan skorsten
  • Minimalt klimatavtryck

Att tänka på

  • Eldstäderna kan placeras på alla typer av väggar, till och med tapet
  • Brännarna kan användas både inom- och utomhus (kan ej bli blöta)
  • Släckningslocket ska alltid användas förutom på de minsta TenderFlame som kan blåsas ut
  • Produkterna går att torkas av med fuktig trasa
  • Det är livstidsgaranti på veken

Köp din Tenderflame på Living

Vi erbjuder ett stort utbud av Tenderflames produkter för inomhus och utomhus. Vid köp över 500kr är det fri frakt på din order.

 


House Nordic 20%
Fatboy Edison the Mini

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
Totalt 0 kr
Till kassan
14 dagars öppet köp!
Fri frakt vid köp över 500kr